Trading strategie

Strategie Werkwijze

We traden dagelijks van 09:00 uur tot 13:00 uur. Aan het begin van een nieuwe beursdag worden grafieken en financiële agenda bestudeerd en een plan opgesteld waarvan de te volgen strategie deel uitmaakt. Wij volgen de beurs o.b.v. 'price action'. Het gaat daarbij om trades met een hoog waarschijnlijkheidspercentage. Er kunnen long en short posities worden ingenomen. Een positie wordt beveiligd met een stop-loss order om mogelijke verliezen te beperken. Abonnees kunnen inloggen op deze website om onze signalen live te volgen waarbij tevens gebruik wordt gemaakt van Skype. Voor het uitvoeren van de trades maken wij gebruik van Prostation van WHSelfinvest. Koersen kunnen licht afwijken van andere brokers. U volgt de trades liever eerst op een demo-rekening? Klik hier om een gratis demo-rekening te openen.

Winst nemen

Afhankelijk van de koersevolutie wordt de stop loss verplaatst naar het instapniveau. Er kan een trailing stoporder worden ingegeven om de koers te volgen op een vaste afstand van de huidige koers. Winst nemen betekent niet altijd winst. Te vroeg winst nemen kan leiden tot verliezen. Wanneer de koers niet in de gewenste richting gaat, wordt het verlies genomen. De winsten krijgen de ruimte te evolueren waarbij een positie geleidelijk kan worden afgebouwd. Ook is het mogelijk dat er contracten worden bijgekocht. Bij het bereiken van een van tevoren vastgestelde limiet wordt de positie gesloten en evt. een nieuwe instapmogelijkheid afgewacht. Elke positie wordt gesloten binnen een tradingsessie, d.w.z. voor sluiting van de beurzen. Er worden derhalve geen overnight posities aangegaan.

Money management

Afhankelijk van het beschikbare kapitaal wordt bepaald welk risico wordt aangegaan, vuistregel is maximaal 3%. Handel nimmer met geld dat u niet kunt missen. Leen geen geld om te kunnen handelen! Zie ook onze disclaimer en algemene voorwaarden.

Voorbeeld: U heeft € 5.000 en wilt een aantal CFD's (contract for difference) op de CAC 40 (franse beursindex) kopen. Het maximum aantal contracten kunt u dan eenvoudig berekenen en gaat alsvolgt; 3% van € 5.000 is € 150, de CAC 40 noteert 3500 punten en de marge is een 0,5% (kan afwijken afhenkelijk van broker), het aantal contracten is dan 150 / 17,5 = 8,57, afgerond 9. Neemt u aantallen deelbaar door 3, dan is het eenvoudig een positie met steeds 1/3 af te bouwen.
Maandelijks wordt er gestart met een vast bedrag met als doelstelling een extra inkomen te genereren.

XHTML 1.0 All rights reserved © 2019 CFDaytrader - Layout & site by: cdzw